Безшовні фотошпалери

Активні фільтри

Безшовні фотошпалери: характеристики та застосування

Вдалим та стильним оздоблювальним матеріалом для оформлення як житлових, так і нежитлових приміщень стали фотошпалери. Вони відрізняються розмірами, колірними рішеннями, стилістичним напрямом та матеріалом, використаним для основи. Інноваційним рішенням для оздоблення стін стали безшовні фотошпалери - незбиране полотно без попередньої порізки. Для виготовлення застосовуються якісні матеріали, високотехнологічне обладнання, яке дозволяє друкувати полотно до трьох з половиною метрів завширшки та професійний фотодрук.

Безшовні фотошпалери на стіну з зеленим орнаментом фото

Безшовні фотошпалери на стіну: які матеріали використовуються

Безшовні фотошпалери виготовляються із флізеліну з вініловим покриттям та латексним друком. Це впливає на вартість полотна, роблячи її трохи дорожчим за звичайні, особливо паперові вироби. Але якщо згадати про характеристики флізеліну, то на тлі наявних переваг трохи вища ціна не є недоліком, тим більше істотним.

Флізелін славиться:

  • гарною повітропроникністю;
  • вологостійкістю;
  • стійкістю до механічних ушкоджень;
  • тривалий термін служби.

Безшовні фотошпалери на всю стіну з флізеліном не бояться вологого прибирання і можуть вважатися екологічно чистим матеріалом, що підходить для декорування як житлових, так і нежитлових приміщень. А завдяки цілісності малюнка, що надруковано на одному полотні, зображення виглядає максимально натурально та реалістично.

Безшовні фотошпалери на основі флізеліну: характеристики

Безшовні фотошпалери Україна - інтернет-магазин Art-Fotoshpalery

Досягти ідеальних і непомітних стиків при поклейці шпалер буває непросто. Особливо складно з ними працювати, коли на полотні є малюнки або візерунки, які доводиться зібрати в єдине ціле. Але якщо досягти гладкості вдається, то в процесі експлуатації стики поступово починають відходити від стіни, чим порушують цілісність композиції. Позбавити цих мук здатні безшовні фотошпалери на стіну, ширина і довжина яких дорівнює ширині стіни вашої кімнати. Зображення на полотні друкується саме того розміру, як стіна.

Також до переваг безшовних полотен відносяться:

  • економія часу роботи з фотошпалерами. Не потрібно працювати зі стиком, головне правильно виставити положення малюнка, щоб усе було рівне. Зверніть увагу: поклеїти безшовні шпалери також не є простим процесом.
  • тривалий термін експлуатації. Шпалери не вигорають, а друк виглядає як новий навіть через кілька років;
  • відсутність чітких меж у виборі розмірів. Висота безшовних шпалер обмежується рулоном і становить 3,15 метра, яких цілком достатньо для стін заввишки від 2,5 до 3 метрів. Довжина рулону вибирається замовником і може сягати 50 метрів.

Великі розміри матеріалу (ширина до 3.2 м) дозволяють створити панно на всю стіну, а за бажання можна замовити акуратну фреску, що вигідно підкреслює інтер'єр і обстановку будинку в цілому.

Як клеїти безшовні фотошпалери: основні рекомендації

Фотошпалери безшовні в інтер'єрі кімнати

Щоб безшовні фотошпалери на основі флізеліну виглядали гармонійно і природньо, перед тим як клеїти їх потрібно приділити увагу стінам і кутам. Для цього необхідно:

  1. Переконатися, що поверхня стін гладка та пряма, не має суттєвих виступів та ямок. Для цього їх слід оштукатурити, а при необхідності підрівняти за допомогою шпаклівки.
  2. Простежити, щоб зовнішні та внутрішні кути були строго вертикальними та відповідали один одному.
  3. Правильно виставити полотно у вертикальному положенні (згорнуте в рулоні), щоб не було виступів на стелю та підлогу. Акуратно наносити клей на стіну і розгортати полотно, прибираючи повітря.
  4. Підготувати весь необхідний інструмент для роботи (шпатель, клей, канцелярський ніж, драбини, валики розкочування).

Якщо планується наклеювання полотна на дві суміжні стіни, потрібно переконатися, що вони знаходяться на одному рівні. Інакше доведеться фотошпалери безшовні купити із двох частин та обклеїти кожну стіну окремо. Але такий прийом може порушити цілісність картинки та призвести до появи стиків, яких так хотілося уникнути.

Де використовуються безшовні фотошпалери в інтер'єрі

Фотошпалери безшовні на флізеліновій основі великого розміру

Завдяки невтомній роботі дизайнерів, а також сучасним технологіям виготовлення полотна та нанесення друку безшовні фотошпалери в Україні бувають:

  • вінтажними;
  • з патернами;
  • із зображеннями флори та фауни;
  • урбаністичними;
  • анімалістичними;
  • фантазійними.

Ці тематики дуже популярні, тому безшовні фотошпалери на стіну можна клеїти як в житлових, так і комерційних приміщеннях, оформлених в різних стилях. Наприклад, за допомогою шпалер з тропічною рослинністю або морськими пейзажами, наклеєними на стіну, можна зробити ванну більш просторою та світлою. Такий декор відмінно впорається з підвищеною вологістю, а флізелінова основа запобігатиме появі на стінах грибка і цвілі.

Якщо класичну вітальню або зал хочеться прикрасити чимось цікавим, то можна купити безшовні фотошпалери, які виглядатимуть так, наче це робота талановитого художника. Зображення може бути будь-яким. Щоб перетворити передпокій, або візуально відокремити його від коридору, можна використовувати для стін світлі шпалери зі стилізованим зображенням рослин, природи чи абстракцією.

У разі коли запропоновані в інтернет-магазині позиції з якихось причин не влаштовують, можна купити шпалери, виготовлені на замовлення. Малюнок на них відповідатиме вимогам замовника, а ціни на нього приємно здивують.